Az Új Köznevelés című lapnak adott interjút dr. Kenese Attila a Nyitott Bíróság programról

A 2012-ben indított Nyitott Bíróság program tapasztalatairól nyilatkozott az Új Köznevelésben a Budapest Környéki Törvényszék szakmai felelőse, dr. Kenese Attila.

Az Országos Bírósági Hivatalnak a programot értékelő 2013-as évi statisztikájában az országos listán a Budapest Környéki Törvényszék a megszólított és a programban folyamatosan részt vevő iskolákat tekintve 1. helyen áll. Szeged, Debrecen, Miskolc és Pécs után a törvényszék az 5. a diákok és a programban megtartott események (előadások, bíróságok bemutatása, perszimuláció, tárgyaláson való részvétel, börtönlátogatás, a Kúriába tett látogatás) száma szerint.

2013. decemberéig a Fővárosi Ítélőtáblán és Debreceni Törvényszéken kívül ezen a törvényszéken csatlakoztak legtöbben a bírák és titkárok közül az előadók körébe. Azóta a programban résztvevő bírók száma tovább emelkedett, egyre több diákot fogadnak tárgyalásokon a járásbíróságokon és a törvényszéken, újabb és újabb tapasztalatokkal  gazdagodva.

Az értékteremtő oktatási tájékoztató havilap először közölt cikket a középiskolákat érintő országos bírósági programról.

A cikk Új Köznevelés 70. évfolyam/4. számában itt olvasható.