Befejeződtek a Szentendrei Járásbíróság épület-felújítási munkái

Új tárgyalótermekkel, irodákkal, energetikai korszerűsítéssel és bútorokkal is gazdagodott 2017-ben a Szentendrei Járásbíróság az Országos Bírósági Hivatal (OBH) által biztosított forrásokból. 
 
A Budapest Környéki Törvényszék illetékességi területéhez tartozó bíróságon 2016-ban és 2017-ben 2 új tárgyalótermet, valamint 3 új irodát alakítottak ki. Az új helyiségek a meglévő bútorzattal azonos megjelenésben kaptak berendezést, ezáltal egységes belsőépítészeti megjelenést alkotva az épületben. Az átalakítással párhuzamosan az új tárgyalótermek feletti tetőszerkezet egyes elemeinek cseréjére és tetőbádogozásra is sor került, a már meglévő és új épületrészek megóvása érdekében.
 
Az épületben 2017. október 4. és november 30. között energetikai korszerűsítést is végrehajtottak. Az OBH által meghirdetett Jablonszky Ferenc Program 6. pályázata keretében nyílászáró cserét és a fűtési rendszer karbantartását valósították meg. Ebből az összegből a bírósághoz előtérként épített 18 négyzetméteres könnyűszerkezetű portál cseréjét is elvégezték. Megújították továbbá a bíróság ablakai közötti téglaburkolatos pillérek arculatát is, ami Szentendre építészeti jellegzetességének számít.