Bírósági épületfejlesztés Egerben is - Inforádió Paragrafus interjú

Klenovics Róbert, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) Műszaki Főosztályának főosztályvezetője az Egri Törvényszék rekonstrukciójáról és a bírósági épületek fejlesztéséről nyilatkozott az Inforádió Paragrafus című műsorában 2018. március 29-én.
 
A főosztályvezető elmondta, a felújítás keretében, közel három év alatt az épület teljes rekonstrukciója és bővítése valósult meg. Bővítették a tárgyalótermek számát, beépítették a tetőteret, további irodákat alakítottak ki és XXI. századi, tömör irattárolási rendszert építettek be. Elválasztották az épületen belül az ügyfélforgalommal érintett területeket a dolgozói terektől, kiépült az épület összetett védelmi rendszere is. Ezen felül az Egri Törvényszéken létrejött az első, egységes arculat szerint kialakított bírósági ügyfélcentrum.
 
Klenovics Róbert hozzátette, a következő nagyobb volumenű feladat a Szegedi Törvényszék teljes rekonstrukciója és bővítése lesz. Emellett párhuzamosan, különböző fázisban 15-20 épület előkészítő vagy tervezési munkálatai is folyamatban vannak. 
 
Az interjú itt érhető el (1. rész).