Bírósági hagyományápolás: megkoszorúzták Juhász Andor emléktábláját

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) Bíróságtörténeti Hetet rendez a Magyar Igazságügyi Akadémián (MIA) 2017. szeptember 11-15. között. A rendezvénysorozat részeként koszorúzással emlékeztek Juhász Andorra, a Magyar Királyi Kúria egykori Elnökére.
 
A Bíróságtörténeti Hét apropóján kiállítás is nyílt, ahol megtekinthető Juhász Andor életműve és személyes tárgyai. Juhász Andor, a Magyar Királyi Kúria egykori Elnöke 153 évvel ezelőtt, szeptember 17-én született, és 77 éve, szeptember 2-án hunyt el. 
 
A megemlékező koszorúzáson részt vett dr. Handó Tünde, az OBH elnöke, aki az Országos Bírói Tanács tagjaival és a bírósági elnökökkel együtt rótta le tiszteletét Juhász Andor előtt.
 
A Bíróságtörténeti Hét programja folytatódik, a kiállítás a MIA földszintjén, illetve második emeletén látogatható. A hetet bíróságtörténeti konferencia zárja „A magyar bűnvádi perrendtartás múltja és jelene” címmel.
 
Dr. Bagossyné dr. Körtvélyesi Máriának, a Berettyóújfalui Járásbíróság bírájának - a kiállítás egyik szervezőjének -  a koszorúzáson elmondott beszéde itt megtekinthető