Bíróságlátogatás a Debreceni Járásbíróságon

A Debreceni Törvényszék még 2016. október 1-jén kötött együttműködési megállapodást a debreceni eKARRIER Szolgáltató Központtal azzal a céllal, hogy a pályaválasztás előtt álló 12-18 éves fiatalok, valamint a diákmunkát vállalni szándékozók körében megosszák a szakmaválasztást befolyásoló ismereteiket, növeljék az általános munkaerőpiaci tájékozottságot.
 
A Debreceni Törvényszék a megállapodás keretein belül a partner által szervezett általános- és középiskolás csoportokat fogad, a látogatások során bemutatja a bíróságok szervezeti felépítését és működését, a bírák és igazságügyi alkalmazottak, a kezelőirodákban dolgozók feladatait.
 
Az első bíróságlátogatásra 2016. november 15-én került sor a Debreceni Járásbíróságon, melyen két debreceni általános iskola – Lilla Téri Általános Iskola és a Hallássérültek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye – 36 nyolcadik osztályos tanulója vett részt. 
 
Az eseményen dr. Kahler Ilona, a Debreceni Törvényszék elnöke tartott előadást a bírósági szervezetről, majd a diákok a kezelőirodákat nézték meg, ahol az irodavezetők beszéltek az ott folyó munkáról. 
A látogatás végén a gyerekek a járásbíróság korszerű könyvtártermét is megtekintették, ahol dr. Vágó Zsolt, a Debreceni Járásbíróság megbízott elnöke válaszolt kérdéseikre.
 
A rendezvényt Jose Antonio Valera Agrelo spanyol törvényszéki elnök is megtisztelte jelenlétével.