„Bíróságok éjszakája” az Egri Törvényszéken december 4-én

Az Egri Törvényszék sikeresen pályázott az Országos Bírósági Hivatal által „A bírósági történelem és hagyományápolás” témakörben kiírt felhívásra.

A pályázat keretében a Törvényszék 2014. december 4-én (csütörtök) „Bíróságok éjszakája” címmel – a megszokottól eltérően – éjszaka is megnyitja kapuit az érdeklődők előtt.

A tervezett program:
-18:00 órakor az épület megnyitása a látogatók előtt – Dr. Nyiri Beáta elnökasszony köszönti a megjelenteket, köztük a sajtó munkatársait.
-az épület történetéről készített fotó- és dokumentumkiállítás megnyitása a bíróság előterében.
-18:00 órától 24:00 óráig – félóránkénti indulással – az Egri Törvényszék éjszakai épületének bejárása bírósági munkatársak vezetésével – ennek keretében – többek között – egy régi és egy új tárgyaló megtekintése.
A séta során lehetőség nyílik arra is, hogy az érdeklődők bírói talárban és parókában fényképezkedjenek a Törvényszék legpatinásabb tárgyalójában.
-fotókiállítás az első emeleti aulában a bíróság életéről „egykor és most”,
-a teljes rendezvény alatt megtekinthető az Egri Törvényszék illetékességi területén működő bírságokról és dolgozóiról készített kisfilmek
-20:00 órakor és 21:00 órakor éjszakai perszimuláció interaktív formában
-22:00 kvízjáték a tapasztaltak alapján tárgynyereményekért
-24:00 órakor a rendezvény zárása

A rendezvényen való részvétel mindenki számára ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A programok közül a perszimuláción való részvétel regisztrációhoz kötött, kérjük, aki azon részt szeretne venne jelentkezését legkésőbb 2014. november hó 25. napjáig jutassa el a drsnellenpergerj@egrit.birosag.hu e-mail címre.

Eger, 2014. november 14.