Bíróságtörténetről a Visszapillantóban

A Visszapillantó sorozat célja, hogy jobban megismertesse a bírósági szervezetben dolgozó bírák, bírósági vezetők munkáját. A sorozat - bár visszatekintés az elmúlt évek történéseire - igyekszik naprakész lenni, s olyan témákat körüljárni, amelyeknek valamilyen aktualitása van.
 
2018. március 2-án Szegeden tartják az Országos Bíróság Hivatal (OBH) „Emlékezés erejével…” című bíróságtörténeti kiállítás- és konferencia körútjának megnyitóját. A rendezvénynek a Szegedi Ítélőtábla ad otthont, mely egyben az első állomása a 2018-2019-ben összesen hat helyszínre ellátogató vándorkiállításnak.
 
A Visszapillantó 4. részében dr. Ábrahám Márta és dr. Bagossyné dr. Körtvélyesi Mária nyilatkoznak a bírósági hagyományápolás kezdeteiről és eredményeiről. 
 
 A Visszapillantó sorozat valamennyi része ide kattintva megtekinthető.
 
 
dr. Ábrahám Márta: "Célunk, hogy a tudományos kutatásoknak lendületet adjunk, és a jogi karok jogtörténeti tanszékeivel együttműködve egy ismereteket szélesítő projektet indítsunk el."
 
dr. Bagossyné dr. Körtvélyesi Mária: "A bírósági történelem a mai gyakorló bírók számára is segítséget nyújthat, múlt nélkül nincs jövendő, szoktuk idézni. Biztatást kaphatunk a régmúlt bíró kollégák visszaemlékezéseiből, a történeti kutatásokból."