„Bővítik az elektronikusan intézhető bírósági eljárások körét” – a Digitális Bíróság az Inforádió Paragrafus című műsorában

Az elektronikusan intézhető bírósági eljárások bővítéséről nyilatkozott dr. Kékedi Szabolcs, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) Elektronikus Eljárások Főosztályának főosztályvezetője az Inforádió Paragrafus című műsorában 2018. március 8-án. 
 
Beszélt egyebek között arról, hogy 2018. január 1-től a kapcsolattartás már valamennyi olyan bírósági ügyben elektronikus, ahol jogi képviselővel járnak el a felek, vagy a peres fél gazdálkodó szervezet. Az elektronikus kapcsolattartási módok a bírósághoz való fordulást egyszerűbbé, hatékonyabbá teszik, hiszen tértől és időtől függetlenül nyílik arra lehetősége a feleknek, hogy kérelmeiket eljuttassák a bírósághoz.
 
Elmondta azt is, hogy a nemrég indult Digitális Bíróság projektnek több célkitűzése van. A legfontosabb, hogy elektronikus úton is hozzá lehessen férni a bírósági eljárások irataihoz. Az elektronikus akta bevezetésével a peres félnek nem kell bemenni a bíróságra és ott megnézni a papíralapú iratokat, hanem otthonról is betekinthet az aktának abba a részébe, amelyre az iratbetekintési joga vonatkozik.
 
Az interjú hanganyaga itt érhető el.