Bővül a "Nyitott Bíróság" programban részt vevő bíróságok száma a Szegedi Törvényszéken

A Szegedi Törvényszéken évek óta nagy sikerrel működő "Nyitott Bíróság" programot a törvényszék elnöke a törvényszék illetékességi területéhez tartozó járásbíróságokra is kiterjeszti.
 
A cél az, hogy a diákok helyben ismerkedhessenek meg a bíróság szervezetével, működésével és az életkori sajátosságaik alapján őket érintő problémákkal.
 
A program keretében 2015 márciusában a makói József Attila Gimnázium 11. osztályos tanulói tettek látogatást a Makói Járásbíróságon. A diákok megtekinthették a bírósági tárgyalótermeket, valamint megismerkedhettek a tárgyalás menetével. Az általános tájékoztatást követően életkoruknak és érdeklődési körüknek megfelelően egy fiatalkorú vádlottal szemben garázdaság vétsége miatt folyamatban volt büntetőügy tárgyalásán vehettek részt, amelyet követően felmerülő kérdéseikre is választ kaptak.
 
A Makói Járásbíróság a "Nyitott Bíróság" program következő eseményeként 2015. április 16-án perszimulációt rendez, amelynek érdekessége, hogy a bírósági alkalmazottakon túl diákok is közreműködnek majd a megvalósításban.
 
Szeged, 2015. március 27.