Civil kerekasztal szakmai megbeszélés a Miskolci Törvényszéken

2016. november 15-én harmadik alkalommal tartott civil kerekasztal szakmai megbeszélést a Miskolci Törvényszék a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyvédi Kamara és a Civil Információs Központ képviselőinek részvételével.
A szakmai tanácskozást Dr. Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke nyitotta meg, aki kiemelte a civil szervezetekkel kapcsolatos bírósági munka fontosságát és annak jelentőségét. Hangsúlyozta, hogy az egyesülési jog olyan Alaptörvényben biztosított jog, mely alapvető meghatározója a jogállamiságnak, a törvények betartásának és a demokráciának. Ezért is támogatandó a közös munkában az együttgondolkodás, az építő tevékenység közös ellátása.
Ezt követően Dr. Kiss István kollégiumvezető ismertette a Miskolci Törvényszék általános ügyforgalmi adatait a civil szervezeteket érintően. Dr. Berecz Péter az elektronikus eljárások gyakorlati tapasztalatairól, dr. Demeter Gabriella az alapítványok bejegyzésével felmerülő problémákról, míg Dr. Gubás Péter Bertalanné dr. Kelemen Judit bírósági titkár az egyesületek anyagi jogait érintő kérdésekről tartott előadást a résztvevőknek. A szakmai konferencia zárópontjaként közös konzultáció során az előzetesen feltett kérdéseket vitatták meg. 
 
Miskolc, 2016. november 15.