A Civil szervezetek közhasznú jogállása

A Civil szervezetek közhasznú jogállása címmel rendeztek országos szakmai konferenciát 2014. május 15-én az Országos Bírósági Hivatalban. A rendezvényt megnyitó dr. Handó Tünde elnök köszöntőjében a civil szervezetek nyilvántartási eljárásaiban az egységes és színvonalas jogalkalmazás megvalósításának fontosságára hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozva, hogy ezen célok közös szakmai együttgondolkodással és a hasonló jellegű kezdeményezésekkel segíthetők elő.

A szakmai rendezvényen a bíróságok képviseletében dr. Bánfalvi-Bottyán Csilla, a Szegedi Ítélőtábla bírája és dr. Kun Péter a Fővárosi Törvényszék bírája tartott előadást a közhasznú nyilvántartásba vétel és a közhasznú jogállás törlésével kapcsolatos jogi problémákról.

Dr. Goldea Zsuzsanna a Legfőbb Ügyészség osztályvezetője előadásában ügyészi szemszögből világított rá a civil szervezetek közhasznúságának aktuális kérdéseire. A közhasznúság pénzügyi-gazdasági feltételeiről hangzott el prezentáció Gottgeisl Rita, az Adótanácsadók Egyesülete alelnökének tolmácsolásában, végül Szablics Bálint az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője beszélt a közhasznúság civil oldaláról.

A szakmai rendezvény zárásaként a részt vevők kerekasztal beszélgetésen folytattak aktív vitát a jogterületet érintő aktuális jogalkalmazási problémákról.

További képek>>>