A Debreceni Törvényszék és a Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltárának eredményes együttműködése

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének 59., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 26. évfordulója tiszteletére Debrecen önkormányzata ünnepséget rendezett pénteken a Kölcsey Központban, ahol a hagyományok szerint a város ebből az alkalomból azon polgárait köszönti, akik kimagasló értékeket hoztak létre a tudomány, a művészet, a környezetvédelem és idegenforgalom, az egészségügy, a szociális tevékenység, a sport vagy az építészet területén.
 
A Debrecen Város Csokonai-díja elismerést a képviselőtestület a kulturális élet, az irodalom, a művészetek terén kimagasló alkotó tevékenységért; a társadalomtudományok, a közművelődés területén éveken keresztül maradandó értékeket teremtő kiemelkedő munkáért; valamint átfogó életmű elismeréseként adományoz. Idén Csokonai-díjat kapott mások mellett a Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltára szakmai közössége.
 
A Debreceni Törvényszék és a Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltárának eredményes együttműködéseként, az OBH támogatásával született könyv elkészülte is hozzájárult a Levéltár városi elismeréséhez.
 
 
Debrecen, 2015. október 27.