Drog helyett mást! - Nyitott bíróság a Lenti Járásbíróságon

A drogról, illetve a drogprevencióról szóló rendhagyó osztályfőnöki órán vettek részt november utolsó hetében a Lenti Járásbíróságon a helyi Gönczi Ferenc Gimnázium diákjai.
 
A Nyitott Bíróság program keretében 2014. november 26-án  "Drog helyett mást!" címmel a Gönczi-gimnázium 12/A osztályának 30 diákjával dr. Horváth Zsolt, a Lenti Járásbíróság elnöke és Boa Eszter Ildikó rendőr főhadnagy, a Lenti Rendőrkapitányság drogprevenciós összekötő tisztje beszélgetett a hazai aktuális droghelyzetről, valamint a kábítószerek és az új pszichoaktív anyagok jelentette számos kockázatról, illetve a használatuk, fogyasztásuk okozta következményekről. 
 
A főként ismeretterjesztő célzatú, kötetlen eszmecsere célja az volt, hogy még azelőtt fellépjünk a droghasználattal szemben, mielőtt az megkezdődne. A programban a bíróság és a rendőrség munkatársai igyekeztek a fiatalok nyelvén, valós példák bemutatásán keresztül is tudatosítani azokat a széles körben nem feltétlenül ismert veszélyeket, amelyeket az egyre terjedő szintetikus drogok használata okoz a meggondolatlan felhasználók számára. 
 
A találkozó során a fiatalok első kézből szerezhettek ismereteket, milyen alapvető büntetőjogi konzekvenciákkal jár az, ha valaki droggal kapcsolatos bűncselekményt követ el, illetve a rendőrségi tapasztalatok alapján iránymutatást kaptak, hogy megfontolt viselkedéssel miként kerülhető el, hogy valaki bűncselekmény áldozatává váljon.
 
A Nyitott Bíróság programról itt olvashat bővebben: 
 
Amennyiben szívesen jelentkezne az osztály hasonló nyitott programra, az alábbi elérhetőségeken megteheti:  
Balog Eszter - Zalaegerszegi Törvényszék, sajtótitkár, könyvtáros
Tel.: 92/ 501-041; Mobil: 30/59-79-493; E-mail: BalogEszter@zalaegerszegit.birosag.hu
 
Zalaegerszeg, 2014. december 1.