Egyetemi kerekasztal-beszélgetés a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán

Kerekasztal-beszélgetést tartott az Országos Bírósági Hivatal (OBH), a Szegedi Törvényszék, a Szegedi Ítélőtábla és a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara április 12-én. A rendezvény - melynek az egyetem adott otthont - célja a bírósági munka, a bírói életpálya, a bírósági szervezetrendszer felépítésének megismertetése. 
 
Az eseményt a rendezvény házigazdája dr. Balogh Elemér, az egyetem dékánja nyitotta meg. Dr. Harangozó Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnöke és dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke személyes tapasztalataikat osztották meg a fogalmazói létről, a bíróvá válásról és a bírói hivatásról. 
Dr. Handó Tünde, az OBH elnöke a bírósági szervezetrendszert és annak működését, valamint a stratégiai célokat mutatta be. A hallgatók tájékoztatást kaptak az ügyérkezésről, és a bírósági szervezetet érintő technikai fejlődésről. 

Dr. Dédesi Laura bírósági titkár a bírósági fogalmazói felvételi részleteit ismertette a hallgatókkal. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői megismerhették, hogyan válhat valaki fogalmazóvá és milyen teendői lesznek a három éves fogalmazói időszak alatt. Kiemelte, hogy a fogalmazói felvételi reformnak köszönhetően az új rendszer sokkal inkább a jelentkezők készségeit igyekszik felmérni.
 
Az előadásokat kötetlen kerekasztal beszélgetés követte, amelynek keretében a diákok kérdéseket tehettek fel az elhangzottakkal kapcsolatban az előadóknak.