Együttműködés a Székesfehérvári Törvényszék és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság között

A Székesfehérvári Törvényszék elnöke, dr. Gerber Tamás, Fejér Megye Rendőrfőkapitánya, dr. Varga Péter rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos és dr. Nyíri Zoltán, a Székesfehérvári Törvényszék büntető kollégiumának vezetője a Székesfehérvári Törvényszéken 2013. június 17.-én megbeszélést tartott, ahol áttekintették a rendőrség és a törvényszék kapcsolatát, kölcsönösen tájékoztatták egymást azokról a kérdésekről, amelyek a hatékony együttműködés érdekében megoldásra kell, hogy kerüljenek, köztük kiemelt figyelmet szentelve a bíróság elé állítás, a szabálysértési őrizetbe vétel és a gyorsított eljárás gyakorlatának.

A tanácskozást megelőzően a büntető kollégium vezetője megbeszélést folytatott a büntetőbírákkal, felmérve azokat a kérdéseket, amelyek az eljárások során a rendőrség tevékenységével kapcsolatban felmerültek. Megállapodtak abban is, hogy a jövőben rendszeres egyeztetésre kerül sor közöttük.

Egyetértettek abban, hogy a kommunikáció elengedhetetlen ahhoz, hogy a kölcsönös cél, a büntető eljárások szakszerűsége és időszerűsége megvalósuljon úgy, hogy mind a törvényszék, mind a rendőrség részéről biztosított legyen a költséghatékonyság is. Az együttműködés szervezeti kereteit a Székesfehérvári Törvényszék biztosítja.