Együttműködés a Zalaegerszegi Törvényszék és az ügyvédi kamara között

Az oktatás, képzés területén a már meglévő együttműködés fenntartása és elmélyítése érdekében együttműködési szerződést írt alá a Zalaegerszegi Törvényszék  és a Zala Megyei Területi Ügyvédi Kamara 2016. február 1-jén. 
 
A dr. Sorok Norbert törvényszéki elnök és  dr. Török Ferenc, a Zala Megyei Területi Ügyvédi Kamara elnöke szignálta megállapodás értelmében a felek kölcsönösen értesítik egymást, illetve biztosítják a másik fél részvételét képzéseken, oktatásokon, illetőleg a kamara igénybejelentése esetén a törvényszék előadót biztosít a gazdasági, jogi, cégjogi, civil szervezeti, eljárásjogi tárgyú, vagy a jogkereső közönség széles körét érintő jogszabályváltozásokkal kapcsolatos ügyvédi képzésekhez. 
 
A megállapodásban szerepel a széleskörű tájékoztatás  az Országos Bírósági Hivatal által bonyolított EKOP 2.A.2. megnevezésű, úgynevezett „hírvivő” projektről, amely lehetővé teszi a feleknek és a jogi képviselőknek, hogy a folyamatban levő ügyeikben a fontosabb eljárási cselekményekről telefonon, vagy elektronikus levélben értesítést kapjanak.
 
A felek együttműködnek továbbá az az ügyvédjelöltek tanulóköri képzésben, illetőleg a törvényszék szükség esetén helyet biztosít a kamarai képzéseknek, rendezvényeknek is.
 
 
Dr. Sorok Norbert törvényszéki elnök (balra) és  dr. Török Ferenc  Zala Megyei Területi Ügyvédi Kamara elnöke
 
Dr. Sorok Norbert, a sajtónyilvános eseményen hangsúlyozta: az együttműködés egy lépés az Országos Bírósági Hivatal elnöke által 2015. június 23-án meghirdetett „Szolgáltató bíróságért!” című tízpontos program céljainak megvalósítása érdekében. A kamarával való együttműködés  hatékonyabb munkavégzést, az ügyfelek tájékoztatását segíti, s bíróságokat ért méltatlan támadások ellen is agilisabb fellépést tesz lehetővé. 
 
Zalaegerszeg, 2016. február 2.