Elérhetőek a Mailáth György Tudományos Pályázat díjnyertes dolgozatai

Megjelent az Országos Bírósági Hivatal (OBH) által kiírt Mailáth György Tudományos Pályázat 2017. évi díjnyertes dolgozatait tartalmazó kiadvány elektronikus formában. Az OBH 2018. február 28-án szimpóziumot tartott a Magyar Igazságügyi Akadémián (MIA), ahol a díjazottak a díjnyertes pályaműveiket be is mutatták.
 
Az OBH 2014 óta hirdet székhelyi Mailáth György országbíró emlékére tudományos pályázatot, melyen két tagozatban (joghallgatói és bírósági) és négy szekcióban (polgári jogi, büntetőjogi, közigazgatási-munkaügyi és európai jogi, valamint bírósági általános igazgatási) lehet indulni. A 2017-es pályázat nyertesei 2017. december 8-án a Consilium Peritorium rendezvényen vehették át díjaikat. A most megrendezett szimpóziumon pedig szekcióüléseken mutatták be pályamunkájukat 20 perces prezentáció formájában. Emellett a jelenlévők a 2018-as Mailáth György Tudományos Pályázat „Változás és állandóság a bíróságokon – a XXI. század kihívásai” kiírására témajavaslatokat fogalmazhattak meg, melyeket a szekciótermek előtti ötletládákba dobhattak be. 
 
 
A pályázat növekvő népszerűségét jelzi, hogy az idei szimpóziumon több mint a százan vettek részt. A hallgatóság soraiban a Legfőbb Ügyészség, a Magyar Ügyvédi Kamara, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara, az Igazságügyi Minisztérium, a bíráló bizottság tagjai, törvényszéki elnökök, a jogi karok dékánjai, a díjazottak és kísérőik is helyet foglaltak. Az eseményen idén részt vettek egyetemi oktatók, tanársegédek, joghallgatók és doktoranduszok is.
 
A 2017-es díjazott pályamunkák e-book formájában itt érhetők el