Elkészült az OBH elnökének a 2012. évről szóló beszámolója

Az OBH elnöke a törvényben előírt kötelezettségének eleget téve elkészítette a 2012. évre vonatkozó beszámolóját, mely a központi honlapon olvasható. Ugyanitt érhető el az erről szóló rövid összefoglaló is.

A beszámoló az OBH elnökének hosszú távú stratégiai célkitűzései mentén átfogó tájékoztatást ad a bíróságok általános helyzetéről és igazgatási tevékenységéről, valamint az OBH működéséről.

A jogszabályi előírások teljesítésén felül azért is különösen fontos az OBH elnökének beszámolási kötelezettsége, mert a beszámoló címzettjein túl a bírák, valamint a közügyek iránt érdeklődő polgárok és szervezetek ilyen módon betekintést nyerhetnek a bíróságok központi igazgatásába és információkat szerezhetnek annak működéséről. Minderre tekintettel az OBH elnöke a beszámoló megírásakor áttekinthető szerkezet és közérthető megfogalmazás kialakítására törekedett, ezzel is elősegítve a bírósági igazgatás működésének átláthatóságát.

Az OBH elnöke 2013. július 9-én az Országos Bírói Tanács (OBT) Veszprémi Törvényszéken tartott kihelyezett ülésén szóban is beszámolt 2012. évi tevékenységéről. Az OBT a beszámolót egyhangúlag elfogadta.

Budapest, 2013. július 10.