Elkezdődött az Európai Munkaügyi Bírák 25. találkozója

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) ad otthont november 28-29. között az Európai Munkaügyi Bírák 25. találkozójának a Magyar Igazságügyi Akadémián (MIA).
 
A jubileumi konferenciát dr. Handó Tünde, az OBH elnöke nyitotta meg. Hangsúlyozta, ezek a konferenciák nem pusztán szeminárium-sorozatok, hanem egy mély és erős gyökerekkel rendelkező, színes és fejlődő közösség fórumai, az első találkozót 1984-ben Szegeden tartották. Ezt követően dr. Darák Péter, a Kúria elnöke és Valerie Van Goethem, a genfi Nemzetközi Munkaügyi Hivatal (ILO) Munkajogi és Reformokért felelős Osztályának munkatársa köszöntötte a résztvevőket.
 
 
Az első nap délelőttjén dr. Gerhard Kuras, a bécsi Legfelsőbb Bíróság tanácselnöke az előzetes döntéshozatali eljárásról tartott előadást, majd a résztvevőknek lehetőségük nyílt saját tapasztalataik, észrevételeik megosztására a folyamat munkaügyi bíráskodásra gyakorolt hatásairól.
 
 
A délelőtt végén dr. Varga Karolina, az Országos Bírósági Hivatal főosztályvezető-helyettese vezette körbe a résztvevőket a MIA-n és beszélt a magyar igazságügyi képzési rendszerről, a MIA feladatairól.
 
A délutáni szekcióban dr. Reinhard Schinz, a Berlin-Brandenburgi Tartományi Munkaügyi Bíróság tanácselnöke a munkahelyi közérdekű bejelentés rendszerét mutatta be.