Elkezdődött a Themis verseny D elődöntője a Magyar Igazságügyi Akadémián

Hétfőn kezdetét vette az Európai Igazságügyi Képzési Hálózat (European Judicial Training Network – EJTN) THEMIS elnevezésű szakmai versenye, melyet Gyarmathy Judit, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökhelyettese nyitott meg. 
 
Az immár 12. alkalommal meghirdetett megmérettetés első napján Dédesi Laura és Györe Viktor bírósági titkárok bemutatták a magyar bírósági rendszer sajátosságait, illetve a bíróvá válás folyamatát. Ezt követően kezdetét vette a verseny: a spanyol, a francia és a lengyel csapatok adták elő prezentációikat és válaszoltak a zsűri tagjaitól, valamint az opponens csapattól érkező kérdésekre.
 
A D elődöntőn – a magyarok mellett - Spanyolország, Franciaország, Lengyelország, Olaszország, Görögország, Csehország, Románia, Németország és Hollandia csapatai vesznek részt, akik közül két nemzet képviselői juthatnak be a döntőbe. 
 
 
Bővebb információk a THEMIS versenyről itt elérhetőek.
 
A 2017. június 6-9. között megrendezett, C elődöntőben szereplő magyar csapatról szóló hír magyar nyelven itt olvasható, angol nyelven pedig itt elérhető
 
A 2016-ban a THEMIS döntőbe jutó magyar csapatról szóló tudósítás itt megtekinthető.