Előadás az internet veszélyeiről közel ezer diáknak Miskolcon

2016. november 10-én a miskolci Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakiskola 1400 fős diáklétszámából 970 diáknak tartottak bírák előadást Miskolcon a Nyitott bíróságok keretében. 
 
Az iskolában évek óta rendhagyó módon kerül megrendezésre a nyílt nap, melyen a diákok változatos előadásokat hallhatnak különböző témakörökben. Idén a Nyitott bíróságok program keretében miskolci bírák tartottak interaktív előadást az internet veszélyeiről. A diákok mind polgári, mind büntetőjogi oldalról megismerhették a facebook és az egyéb közösségi oldalak által teremtett jogi veszélyhelyzetek, így az előadók nagy hangsúlyt fektettek a személyiségi jogok védelmére, az adatvédelemre és a becsületsértés, rágalmazás, valamint zaklatás tényállására.   
 
 
Az előadók az anonim módon bemutatott jogeseteken keresztül igyekeztek felhívni a figyelmet az online világ veszélyeire és a jogi lehetőségekre, hiszen a  fiatalok sok esetben sértettként, áldozatként találkoznak az interneten fenyegetéssel, zsarolással, de akár a kiközösítéssel, egymás megszégyenítésével. Sokszor előfordul, hogy a következmények ismerete nélkül hoznak nyilvánosságra egymásról megalázó, sértő képeket, lejárató mobilfelvételeket, tesznek egymásra rosszindulatú megjegyzéseket. Az előadás kitért az ún. álprofil vagy „profil lopás” esetére is. 
 
Miskolc, 2016. november 10.