Előadássorozat a Nógrád Megyei Civil Információs Centrum felkérésére Nógrád Megyében

A közhasznú jogállással kapcsolatos változások és az új Ptk. civil szervezetekre vonatkozó legfontosabb változásai - előadások a Nógrád Megyei Civil Információs Centrum felkérésére

A civil szervezetek életében idén tavasszal bekövetkező változásokra - így elsődlegesen a közhasznúsággal és az új Ptk.-val kapcsolatos kérdésekre - kívánt minél szélesebb körű tájékoztatást nyújtani a Balassagyarmati Törvényszék. Ennek megvalósulása a Nógrád Megyei Civil Információs Centrum felkérése nyomán realitássá vált.

2014. április 17-én 14 órától Balassagyarmaton, illetve 2014. április 23. napján 14 órától Salgótarjánban került megrendezésre az az egy-egy órás prezentációval összekötött tájékoztatás és kötetlen beszélgetés, amely célja az volt, hogy a civil szervezeteket érintő jogszabályi változásokról a lehető legszélesebb ismeretekkel gazdagodjanak a résztvevők, érintettek. A megye számos egyesületi és alapítványi képviselője, alapítója részére dr. Mészáros Gábor, bírósági titkár tartott prezentációt, majd ezt követően hosszasan válaszolt a kérdésekre, felvetésekre.

Az előadást követően a szervezők és az előadó megállapították, hogy a Balassagyarmati Törvényszék, valamint a Nógrád Megyei Civil Információs Centrum közötti rendszeres kapcsolattartás és az ilyen jellegű ismeretterjesztés rendkívül hasznos és a későbbiek folyamán is követendő.

Szóban megállapodás született arról is, hogy a jövőben a Balassagyarmati Törvényszék egy több alkalmas, tematikus képzés lebonyolításában is részt venne a Nógrád Megyei Civil Információs Centrummal együttműködésben.

Balassagyarmat, 2014. május 21.