Előzetesen foglalható időpont a Kecskeméti Törvényszék járásbíróságainak panasznapjára

A Kecskeméti Törvényszék illetékességi területéhez tartozó valamennyi járásbíróságon egyszerűbb és kényelmesebb lett a panasznapi időpontfoglalás. Az eddigi papíralapú sorszám kérést - amelyhez elengedhetetlen volt az ügyfél személyes megjelenése - már tavaly novemberben felváltotta a XXI. század elvárásaihoz igazodó online foglalás. 
 
A Kecskeméti Törvényszék honlapjáról elérhető program segítségével, néhány kattintással kiválaszthatja az ügyfél, hogy melyik járásbíróság panasznapján, melyik nap, pontosan hány órakor kíván megjelenni. Ezt követően a megadott e-mail címére a sorszámát is tartalmazó automatikus válaszüzenetet kap. 
 
A program okos eszközökre is optimalizálva lett, minden járásbíróságon kihelyezett  QR-kód használatával pillanatok alatt elérhető.
 
A törvényszék természetesen gondolt azokra az ügyfelekre is, akik nem rendelkeznek e-mail címmel vagy az internet világában kellő jártassággal, így nekik is lehetőségük van az előzetes foglalásra a törvényszék központi számát tárcsázva (76/519-519), ahol munkatársunk segít bármely járásbíróság panasznapjára sorszámot foglalni. 
 
A törvényszék célja az ügyfelek széleskörű elégedettsége, ügyeik intézésének megkönnyítése, ezért ügyfélfogadási idő keretein belül a sorszámmal nem rendelkező ügyfelek is beszólításra kerülnek.
 
Az elmúlt két hónap tapasztalatai alapján megállapítható, hogy a sorszámok túlnyomó része előzetesen lefoglalásra került.
 
További újdonság a panasznappal kapcsolatban, hogy a törvényszék honlapján kitölthető formátumban elérhetőek a leggyakrabban előforduló pertípusok keresetlevél mintái.