Építészeti tervpályázat: hamarosan megújul a Tapolcai Járásbíróság épülete

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) 2017 májusában tervpályázati felhívást tett közzé a Tapolcai Járásbíróság és a Tapolcai Járási Ügyészség közös használatában lévő épület teljes rekonstrukciójához és bővítéséhez.  A pályázat célja, hogy a beérkezett tervezői javaslatokból a legkedvezőbb építészeti megoldást válasszák ki és ez alapján készüljön el egy épület teljes felújítása. A tervpályázatok beérkezését és a többek között műszaki szakemberekből, építészmérnökökből álló Bíráló Bizottság kiértékelését követően az OBH ünnepélyes keretek között eredményt hirdetett 2017. november 10-én a Magyar Igazságügyi Akadémián. 
 
A Veszprémi Törvényszék illetékességi területén működő mintaépület megvalósításával várhatóan 2019-re a mai kor elvárásainak megfelelő, az épület funkciójából adódóan elvárható, minden igényt kielégítő, jövőbe mutató épületegyüttes jön majd létre. A pályázat eredményes volt a díjazott pályázók számát tekintve is, ugyanis a 25 pályázat csaknem fele, 11 db pályamű részesül díjazásban vagy megvételben.
 
Az ünnepélyes eredményhirdetést megelőzően Dr. Handó Tünde, az OBH elnöke elmondta, kiemelt cél, hogy a bírósági épületek külső megjelenésükben is méltóan tükrözzék a bíróságok tevékenységét. Üdvözlendő, hogy bármerre is járunk az országban, mindenhol volt már kisebb-nagyobb bírósági épületfejlesztés. Beszédében hangsúlyozta a tudatos, átgondolt tervezés fontosságát.