Építőipari Nívódíjat kaptak a Debreceni Járásbíróság új épületének kivitelezői

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) évzáró közgyűlésén építőipari díjakat osztottak ki. Az eseményen a Debreceni Járásbíróság új épületének generálkivitelezője Építőipari Nívódíjban részesült. 
 
Az elmúlt évben fejeződött be a Debreceni Járásbíróság építése, amellyel új igazságügyi központ jött létre a városban. A 10.088 négyzetméteres épületben 35 tárgyalótermet és 116 irodát alakítottak ki. A járásbíróság mintegy 250 munkatársa a legszínvonalasabb körülmények között kapott elhelyezést. 
 
A díjátadó eseményen megszólalt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára, valamint Koji László, az ÉVOSZ elnöke. 
 
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiemelte, hogy az építőiparnak kiemelkedő súlya van a hazai gazdaságban, egyúttal az ágazat alakítja a Magyarországról kialakított képet is. Szabó Zsolt államtitkár az energiahatékonysági fejlesztési célokról számolt be. Koji László, az ÉVOSZ elnöke pedig az építőipar 2016-os eredményeiről tájékoztatott. 
 
Az esemény zárásaként díjazták a kiemelkedő teljesítményt nyújtó cégeket. A Debreceni Járásbíróság új épületét kivitelező HUNÉP UNIVERSAL Építőipari Zrt. Építőipari Nívódíjban részesült. Az elismerést a Debreceni Járásbíróság elnöke, valamint a kivitelező és a tervező cég képviselői vették át. 
 
 
 
Budapest, 2016. december 9.