Épületfejlesztésekről tanácskoztak az OBT ülésen

2016-ban új épületbe költözött a Szigetszentmiklósi Járásbíróság, megkezdődött egyebek mellett az Egri Törvényszék, a Szegedi Törvényszék, valamint a Gödöllői és a Ráckevei Járásbíróság teljes körű felújítása és bővítése. A tavalyi év épület-beruházásairól is tárgyaltak az Országos Bírói Tanács (OBT) 2017. szeptember 12-i ülésén.

Fontos cél, hogy a bírósági épületek modern, XXI. századi körülményeket biztosítsanak az ügyfeleknek és a bírósági dolgozóknak egyaránt.

 

 

 

 

 

 

 

 

2016-ban a Wagner Gyula programban 34 kisebb-nagyobb, az érintett bíróságok számára elodázhatatlan beruházást kezdtek el, illetve fejeztek be. Ilyen volt például a Kúria udvari homlokzatainak felújítása, tárgyalótermi ablakok cseréje vagy a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületének belső felújítása.

Az OBH elnöke által 2014-ben bevezetett belső pályázati rendszer, a Jablonszky Ferenc Program során 2016 első félévében 98 beruházás valósult meg. A 2016 októberi kiírás az egységes arculattal megjelenő bírósági ügyfélközpontok kialakítására nyújt lehetőséget. Erre 18 nyertes pályamű érkezett.

A közeljövő kiemelt projektje a Kúria visszaköltöztetése a Kossuth téri Igazságügyi Palotába és a Budapest Környéki Törvényszék átköltöztetése az M3 irodaházba.