Évről-évre csökken az elévült büntetőügyek száma

A bíróságok munkájának hatékonyságát mutatja, hogy az elévült büntetőügyek száma az elmúlt években jelentősen csökkent. A jó eredmények elérését szolgálják a szervezet stratégiai céljai is, amelyeket 2012-ben – törvényi kötelezettségnek eleget téve – határoztak meg. Minderről dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke beszélt a Szolnoki Törvényszék összbírói értekezletét megelőző sajtótájékoztatón.  
 
Az OBH elnöke által kitűzött hat stratégiai cél hivatalos formában a 2012. I. félévéről szóló elnöki beszámolóban jelent meg először, majd az évek során általános elfogadottságot kapott a szervezetben. E célkitűzések közé tartozik az emberi erőforrások optimális elosztása és hasznosítása. A bírósági szervezet számos esetben összefogást és szolidaritást tanúsít: amikor Hajdú-Bihar megyében megnövekedett az ügyérkezés, akkor a Szolnoki Törvényszék bírái nyújtottak segítséget. Dr. Handó Tünde elmondta, a hatékonysághoz elengedhetetlen a tárgyi erőforrások biztosítása, a jobb munkakörülmények garantálása is. Kiemelkedő fejlesztések valósulnak meg, 2016-ban Szolnokon több mint 260 millió forintot fordíthattak az épületek felújítására. Szükséges továbbá a bírósági szervezet integritására figyelmet fordítani, ide tartoznak egyebek mellett a belső ellenőrzések, a bíróságokkal kapcsolatos perek vagy az ügyelosztási rend kialakítása. 
 
Az OBH elnöke a büntetőügyek elévüléséről szólva kiemelte: míg 2013-ban 156 büntetőügy évült el a bírósági eljárásokban, egy évvel később már csak 114, 2015-ben 95, tavaly pedig mindössze 70. Hangsúlyozta: elévülés elsősorban objektív, bíróságon kívül álló okok miatt következik be.
 
Kissné dr. Szabó Judit, a Szolnoki Törvényszék elnöke a 2016-os ügyforgalmi adatokról számolt be. Az elmúlt évben megemelkedett a büntető ügyek száma, a bírák ugyanakkor időszerűen ítélkeznek. Polgári ügyszakban az ügyek 94%-a, büntető ügyszakban pedig 73%-uk első fokon jogerőre emelkedik. A Szolgáltató Bíróságért program keretében a törvényszék 28,8%-kal csökkentette a két éven túli ügyek arányát. A munkaerő megtartását és az utánpótlást célzó Megtartó Programban pedig célkitűzéseik között szerepel egyebek mellett a munkakörülmények és a kismamák helyzetének javítása is.
 
Az OBH elnöke által kitűzött hat stratégiai célról itt olvashat bővebben.