Felavatták a Debreceni Járásbíróság épületének Építőipari Nívódíját hirdető táblát

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) 2016 decemberében Építőipari Nívódíjban részesítette a Debreceni Járásbíróság új épületének generálkivitelezőjét. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke és Kahler Ilona, a Debreceni Törvényszék elnöke felavatta az épületen elhelyezett, a neves elismerést hirdető táblát. 
 
Az ünnepélyes leleplezésen többek között részt vett Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke, Szurdi Béla, a Debreceni Törvényszék elnökhelyettese, Vágó Zsolt, a Debreceni Járásbíróság elnöke, valamint a kivitelező cég vezetői. 
 
Az eseményen Handó Tünde, az OBH elnöke elmondta, a munkavégzés körülményeinek méltónak kell lenniük a bírói hivatás tekintélyéhez, igazodniuk kell a felelősség súlyához; olyan feltételeket kell biztosítani az ott dolgozók számára, ahol tudásukat maximálisan kamatoztatni tudják. Hozzátette, aki a Debreceni Járásbíróság új épületébe betér, az bizonyosan érezheti az igazságosság iránti tiszteletet. 
 
A Debreceni Járásbíróság új épületének terveit Koller József Pro Architectura és Ybl-díjas építész készítette még 2003-ban, a kivitelező HUNÉP UNIVERSAL Építőipari Zrt. pedig mindössze 15 hónap alatt építette fel az Arany János utcai komplexumot. Az öt szintes épület 304 helyiségből áll, külső falait 130.992 db dísztéglával burkolták, a falakba és a padlózatba pedig 149 kilométernyi vezetéket építettek be. Az épületben több mint 30 darab 35-40 fős tárgyalóterem és 1 darab  172 négyzetméter alapterületű dísztárgyaló található, amelyben egyszerre akár 200 ember is kényelmesen elfér. 
 
 
A Debreceni Törvényszék sajtóközleménye itt olvasható
A Debreceni Törvényszék háttéranyaga itt megtekinthető
 
Az Építőipari Nívódíj átadásáról szóló hír itt elérhető.