"Felhasználói adatbiztonság a mindennapokban" - nagy sikerű előadás a Szegedi Törvényszéken

A XXI. század - az informatikai eszközök széles körű elterjedésével - új kihívás elé állította a bírósági szervezet dolgozóit, amelynek során fokozott figyelmet kell fordítani az informatikai rendszerek, eszközök alkalmazásakor bekövetkező kockázati tényezőkre.
 
 A rendszerbiztonság és a biztonságvédelmi tudatosság erősítése érdekében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Szabadszoftver Munkacsoport tagjai "Felhasználói adatbiztonság a mindennapokban" címmel tartottak előadást 2013. szeptember 13-án, a Szegedi Törvényszéken. A tájékoztató során a törvényszék és a Szegedi Ítélőtábla érdeklődő munkatársai megismerhették az internet (böngészés, e-mail, a közösségi oldalak és az internet bankolás) veszélyeit, valamint a különböző eszközök (IPAD, tablet, az ún. okostelefon, vezeték nélküli telefon, pendrive) biztonságos használatát.
 
 Az informatív előadás segítséget nyújtott a felhasználóknak abban, hogy ezen eszközök kezelésekor - technikai ismeretek hiánya miatt -  a személyes adataik, a munkájuk során megismert adatok illetéktelen személyek kezébe ne kerülhessenek, így a szigorú adatvédelmi és biztonsági szabályok hatékonyabban érvényesüljenek.

A Szegedi Törvényszék továbbra is nagy hangsúlyt fektet az adatbiztonság megvalósulására, ennek érdekében még több hasonló jellegű előadás megtartását tervezik a közeljövőben.
 
Szeged, 2013. szeptember 13.