„Felkészülés az új Polgári Törvénykönyvre” – konferencia a Gyulai Törvényszéken

A Gyulai Törvényszék és a Békés Megyei Ügyvédi Kamara 2013. május 31-én a törvényszék dísztermében „Felkészülés az új Polgári Törvénykönyvre” címmel konferenciát tart, a megyei jogászi hivatásrend tagjainak: a bíráknak, ügyvédeknek, ügyészeknek és közjegyzőknek.

2013. február 11. napján az Országgyűlés elfogadta az új Polgári Törvénykönyvet, a 2013. évi V. törvényt, amely 2014. március 15. napján lép hatályba.

Békés megye jogászai a konferencia keretében helyben hallhatnak előadást, és kaphatnak az értelmezéshez autentikus vezérfonalat, a tételes szabályokat kialakító Kodifikációs Bizottság elnökétől és tagjaitól.

A rendezvényen előadást tart:

Dr. Vékás Lajos akadémikus, professor emeritus, a Kodifikációs Főbizottság elnöke: „Változások a kötelmi jogban, különös tekintettel a kártérítési felelősségre” címmel.

Dr. Kisfaludi András egyetemi tanár, a Kodifikációs Főbizottság titkára: „Jogi személyek, gazdasági társaságok az új Polgári Törvénykönyvben” címmel.

Dr. Makai Katalin, a Kúria bírája, a Családjogi Kodifikációs Munkabizottság tagja: „Változó családjog az új Ptk. tükrében” címmel.
 

Gyula, 2013. május 28.