FFP - Környezetvédelem az Egri Törvényszéken

Az ítélkező tevékenységhez közvetlenül ugyan nem kapcsolódik, de az Egri Törvényszék következetesen keresi azokat a környezettudatos megoldásokat, amelyekkel nemcsak a kiadásaik csökkenthetőek, hanem a környezetük védelmét is szolgálják.
 
A Hatvani Járásbíróságon már a „Fenntartható fejlődés” program meghirdetése előtt is bevezették a szelektív hulladékgyűjtést, a program során továbbá minden járásbíróságon és a törvényszéken is megvalósították azt. A szelektív hulladékgyűjtést megelőzően a törvényszékről heti egy alkalommal szállították el a konténert, most kéthavonta egyszer elegendő.
 
A környezetbarát gazdálkodást szem előtt tartva mára már általánossá vált a kétoldalas nyomtatás is.
 
Az Egri Törvényszék dolgozói rendszeresen részt vesznek Eger város és a patakmeder tisztításában, de igen aktívak a saját környezetük tisztán tartásában is. 
 
Az Egri Törvényszék a tárgyi erőforrások hatékonyabb kezelése témában vezette be a szelektív hulladékgyűjtést, míg a Fenntartható Fejlődés Programban volt egy másik alcél is, nevezetesen a bíróságon keletkező nem veszélyes hulladék ésszerű hasznosítása, kezelése. 
 
Ezen alcélon belül további 7 bíróság vezette be vagy terjesztette ki a szelektív szemétgyűjtést: 
 
· a Győri Ítélőtábla 
· a Pécsi Ítélőtábla 
· a Szegedi Ítélőtábla 
· a Balassagyarmati Törvényszék
· a Gyulai Törvényszék
· a Kecskeméti Törvényszék
· a Szegedi Törvényszék