FFP - Közérthető tájékoztatás

Az OBH által indított „Fenntartható Fejlődés Program” számos lehetőséget teremtett a bíróságok és a média kapcsolatának erősítésére.

A program keretébe jól illeszkedik „A hónap témája” elnevezésű sorozat, amelyet a Nyíregyházi Törvényszék igen népszerűvé tett a szabolcsi TV-nézők körében.  A törvényszék szóvivője rendszeresen nyilatkozik a megyei szintű Kölcsey Televízió „35 perc” című műsorában. Így lehetőség nyílik arra, hogy tájékoztassa a lakosságot a közérdeklődésre számot tartó – bírósághoz kapcsolódó – témákban. A közelmúltban olyan aktuális kérdéseket érintettek, mint az elektronikus pervitel bevezetése, a közvetítői eljárás, a tanúgondozás, a Nyitott Bíróság Program, a közigazgatási bíráskodás helyzete vagy a kft-k törzstőke emelése. 

Természetesen a nyomtatott sajtó hívei sem maradnak ki a bírósági információk áramlásból, hiszen – a döntésekről szóló tájékoztatások mellett – „Jogban jártas” címmel új rovat indult a megyei napilapként működő Kelet-Magyarországban. E rovatban a törvényszék szóvivője igyekszik elmagyarázni azokat a bonyolult jogi fogalmakat, amelyeket a bíróság írásbeli vagy szóbeli kommunikációja során használ. 
 
A visszajelzések alapján nagyon jó eredményei vannak a sajtó, a média, és ezáltal a lakosság felé irányuló nyitottságnak.