Fogalmazók fogadása az Országos Bírósági Hivatalban

2013. december 5-én dr. Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal elnöke, dr. Darák Péter a Kúria elnöke és Trappné dr. Kiszely Rita az Országos Bírói Tanács soros elnöke 38 újonnan kinevezett bírónak, 2 bírósági titkárnak, 95 bírósági fogalmazónak és 10 új bírósági vezetőnek adta át kinevezési okiratát ünnepélyes keretek között az Országos Bírósági Hivatalban.
 
Az évről évre megrendezett esemény célja, hogy erősítse az ország különböző pontjain dolgozó csaknem tizenegyezer fő összetartozás élményét. A személyes találkozás emellett a tapasztalatcserére is kiváló lehetőség.
 
Az OBH elnöke köszöntőjében a hatalmas szervezet természetes és folyamatos megújulásának fontosságát hangsúlyozta, amelyben különös jelentőséggel bírnak a szervezet új tagjai, a bírósági fogalmazók. Az újonnan kinevezett bíráknak sok sikert kívánt, ugyanakkor felhívta a figyelmüket arra, hogy az új feladat legalább akkora lendülettel kell, hogy párosuljon, mint a fogalmazók esetében a pályakezdés. A szervezet a folyamatos fejlődést állandó képzésekkel, szakmai programokkal, konferenciákkal, külföldi tanulmányutakkal biztosítja a bíráknak. A hivatal emellett lehetőséget ad az igazgatási feladatokban való részvételre is.
 
Handó Tünde kiemelte: a harmadik hatalmi ágnak megfelelő ellensúlyt kell képeznie a törvényhozással és a végrehajtó hatalommal szemben, továbbá a bíráknak a tudás, a tisztesség és a pártatlanság mellett bátorsággal és méltósággal is kell rendelkezniük, hogy szembenézhessenek a munkájukat ért támadásokkal, méltatlan megjegyzésekkel.
 
Az ünnepségen 6 leköszönő bírósági vezető munkáját is megköszönték az elnökök.