"Fókuszban a bíróság" - Vándorkiállítás a Szegedi Törvényszéken

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke második alkalommal hirdette meg a „Fókuszban a bíróság” elnevezésű fotópályázatot, amelynek célja a magyarországi bírósági épületek újszerű látásmóddal való kreatív bemutatása volt. Az idei évben is 4 kategóriában hirdették meg a pályázatot amatőr fotósok részére. Ezek a tavalyi évhez hasonlóan a bírósági épületek, épületrészletek, bírósági épületbelsők, termek, tárgyi környezet a bíróságon, illetve az életkép a bíróságon kategóriák voltak. A pályázat különlegessége, hogy azon nem csupán a bíróságok dolgozói, hanem – a pályázati feltételek elfogadása mellett - bárki részt vehetett.
 
 
A Szegedi Törvényszékre érkezett vándorkiállítást dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke 2016. április hó 21. napján nyitotta meg. A kiállításon a pályázat díjnyertes fotóin túl az egyéb pályaművek is megtekinthetők, amelyek érdekes látásmódjukkal különleges élményt nyújtanak a szemlélő számára.
 
A bírósági épületekről készített pályaműveket bemutató kiállítás 2016. május 3. napjáig bárki számára megtekinthető a Szegedi Törvényszék Szeged, Széchenyi tér 4. szám alatti épületének II. emeleti folyosóján, amelyre a törvényszék minden érdeklődőt szeretettel vár.
 
Szeged, 2016. április 21.