A FRANCIA SZENÁTUS FRANCIA-MAGYAR BARÁTI TAGOZATÁNAK KÜLDÖTTSÉGE LÁTOGATOTT A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉKRE

2016 júliusában magyarországi látogatása keretében a Szegedi Törvényszék is fogadta a francia Szenátus Francia-Magyar Baráti Tagozatának delegációját.
 
Claude Kern, a Szenátus Baráti Tagozatának elnökét, Christophe-André Frassa, a Szenátus Baráti Tagozatának alelnökét, Jackie Pierre, a Szenátus titkárát, és Arnaud Pelletier, a Szenátus Baráti Csoportjának titkárát dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke, dr. Joó Attila, a Szegedi Törvényszék büntető kollégiumvezetője, Juhászné dr. Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék bírája, sajtószóvivő és dr. Lele Zsófia, a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája, európai jogi szaktanácsadó fogadta a Szegedi Törvényszék épületében.
 
 
 
A Szenátus Baráti Tagozata magyarországi látogatása során többek között a migrációs válság kezeléséről kívánt tájékozódni. Ennek megfelelően a Szegedi Törvényszék elnökével és bíráival folytatott diskurzus során a migrációs nyomás következtében a Szegedi Járásbíróságra és a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra háruló többletfeladatokról, a határzárral kapcsolatos bűncselekményekről és a menekültügyi eljárásról esett szó.
 
A találkozó végeztével dr. Tárkány-Szűcs Babett a francia Szenátus emlékérmét vehette át.