Gimnáziumi tanulók a veszprémi várbörtönben

A Nyitott Bíróság program újabb modulja valósult meg a Siófoki Járásbíróság, a Veszprémi Törvényszék és a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási intézet együttműködésének köszönhetően.
 
A siófoki Perczel Mór Gimnázium tanulóinak, a tanári kar és a bíróság képviselőinek lehetősége nyílt a veszprémi Börtönmúzeum megtekintésére, amely az ország egyetlen, 2003-ig ténylegesen is funkcionáló várbörtönében került kialakításra, majd látogatást tehettek a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet 2003-tól működő új épületében, amely egyúttal az ország egyik legkorszerűbb és legmagasabban  felszerelt börtöne. 
 
 
A Siófoki Járásbíróság által szervezett alkalom megvalósításában nagy segítséget nyújtott dr. Varga Erika a Veszprémi Járásbíróság bírája és Baán Muzsik Márta, a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet sajtóreferense, akiknek az intézet múltjáról és jelenéről adott beszámolója értékes tartalommal töltötte ki a látogatást. A kedvező fogadtatás és a siófoki oktatási intézmények érdeklődése újabb látogatások megszervezésével biztat.
 
A Siófoki Járásbíróság már az eddigiekben is aktív szerepet vállalt a Nyitott Bíróság program  megvalósításában a helyi oktatási intézményekben osztályfőnöki órák keretében tartott jogismereti előadások, a bíróságon tett tárgyaláslátogatások formájában, amelyek továbbra is folytatódnak.
 
Siófok, 2016. november 10.