Győrben, a Győri Törvényszék épületében tartották a Jogi Karok számára kiírt országos perbeszéd verseny döntőjét

A 2014. április 16-i döntőt megelőzően minden jogi kar előválogatót tartott. Karonként a legjobb vádló, és legjobb védő mérettethette meg magát Győrben.

A zsűri elnöke dr. Czine Ágnes, a Fővárosi Ítélőtábla Büntető Kollégiumának vezetője, a zsűri további két tagja dr. Sódor István, Legfőbb Ügyészségi Főosztályvezető ügyész, és dr. Payrich András György ügyvéd voltak.
A hallgatók párban versenyeztek, a verseny napján kapták meg a jogesetet és szintén a döntő reggelén sorsolták ki a vád és a védelem párosait is, akiknek ugyanaz a jogeset állt rendelkezésre. A másfél órás felkészülés után a verseny a Törvényszék Sólyom Andor Dísztermében zajlott, ahol a pároknak 10-10 perc állt rendelkezésre perbeszédük megtartására, amit 5-5 perces viszontválasz lehetőség követett.

A verseny győztese Kónya Miklós Máté (védő), az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem hallgatója lett. Második helyezést ért el Rimaszécsi János (védő), a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatója. Harmadik lett Horváth Georgina (vád) az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem hallgatója. A zsűri különdíjban részesítette Seprős Szilviát (vád) a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatóját.

Győr, 2014. április 18.