Győri siker a XIII. Országos Munkajogi Perbeszédversenyen

Az évente megrendezésre kerülő megmérettetésének a tavalyi év győztese, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam-és Jogtudományi Kara adott otthont. A győriek csapata bizonyult idén is a legjobbnak, megelőzve az ELTE és a Szegedi Tudományegyetem csapatait.
 
A perbeszédversenyen az ország mind a nyolc jogi kara három-három fős csapatokkal képviseltette magát. A zsűri tagjai a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság két bírája, dr. Bors Szilvia és dr. Mózsa Gábor és a Győr-Moson-Sopron Megyei Ügyvédi Kamara elnöke, dr. Havasi Dezső voltak. 
 
A versenyen a feladatot bírósági tárgyalást szimulálva oldották meg a diákok, az alperesek érveket ütköztettek a felperesekkel, a bírák pedig ítéletet hoztak, amelyet részletesen meg kellett indokolniuk. A felkészülésre a jogesetek kisorsolását követően két óra állt a hallgatók rendelkezésére, hogy a jogeseteket kidolgozzák és a perbeszédekre felkészüljenek. 
A jogesetek megoldása komoly munkajogi és retorikai felkészültséget igényelt, zsűri ugyanis értékelte a hallgatók munkajogi megoldását, előadásmódját, az érvelés minőségét, a pervezetést.
 
A versenyen a „legjobb felperes" különdíját Nagy Nikolett, a Szegedi Tudományegyetem hallgatója, a „legjobb bíró" különdíját Wellmann Barna Bence, a Széchenyi István Egyetem hallgatója, a „legjobb alperes" különdíját pedig Juhász Veronika, az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatója kapta.
 
A győri hallgatók felkészülését a tavalyi évhez hasonlóan dr. Gottlieb László, a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája vett részt, aki elsősorban a bírósági gyakorlat és az eljárásjogi nehézségek megismertetésével segítette a hallgatókat a versenyt megelőzően jogesetmegoldó kurzuson.
 
Győr, 2016. április 28.