Hátrányos helyzetű gyermekeknek segített a Gyulai Törvényszék

Karácsonyi adománygyűjtést szervezett a Gyulai Törvényszék a Bírósági Dolgozók Szakszervezetével. Az ajándékokat a körösladányi Tüköry Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hátrányos helyzetű diákjai kapták meg. A kezdeményezéshez csatlakozott a Magyar Bírói Egyesület Békés Megyei Szervezetének elnöke és a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete is.
 
A törvényszék dolgozói ruhaneműt, játékokat és tartós élelmiszereket ajánlottak fel az iskola 43 tanulójának és hozzátartozóiknak. Az adományokat dr. Bagdi Árpád Gyula, a törvényszék elnöke dr. Vargáné Major Judittal, a szakszervezet titkárával december 21-én közösen adta át Jámbor Lajos pedagógusnak a törvényszék karácsonyfája mellett.
 
Az iskola képviselője a gyermekek nevében köszönetét fejezte ki a bírósági dolgozóknak az összegyűjtött ajándékokért, és elmondta, hogy a felajánlások a szerény körülmények között élő kisdiákoknak biztosan nagy örömet szereznek majd.
 
Az összegyűjtött ajándékokat a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete és a helyi családsegítő szolgálat munkatársai válogatják majd szét, és juttatják el a gyermekek és családjaik számára.