Helyi festőművész alkotásai a Kisvárdai Járásbíróságon

A Kisvárdai Járásbíróságon újabb kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a „Nyitott Bíróság Program” keretében. Szeifried Zoltán festő- és grafikus művész a helyi, a „Kisvárdai Ludwig bakákat” nevesítő rajzait tárja a városlakók elé, melyek hiteles fotók alapján ábrázolnak 44 kisvárdai hőst.
 
 
A 2017. szeptember 1-jén tartott megnyitón Nagy Józsefné, Kisvárda alpolgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy a rajzokon bemutatott személyek bátorságukkal és áldozatvállalásukkal Kisvárda hőseivé váltak. Szivák Gábor, Kisvárdai Városi Könyvtár igazgatója méltatta a művész úr érdemeit, és örömét fejezte ki az iránt, hogy a kiállítás méltó emléket állít elődeink nagysága előtt. Szeifried Zoltán beszámolt arról, hogy milyen hosszas gyűjtőmunka előzte meg az alkotásokat. 
 
 
A Kisvárdai Járásbíróság elnöke, Kapinné dr. Farkas Gyöngyi hangsúlyozta, hogy a kiállítás üzenete az elődeink példamutató életművének tisztelete, hiszen életüket nem kímélve küzdöttek hazánkért, a mi feladatunk pedig a fennálló béke megbecsülése. A megnyitón mintegy 40 érdeklődő vett részt nemcsak megyénkből, hanem a határon túli Királyhelmecről is. 
 
 
Nyíregyháza, 2017. szeptember 1.
Nyíregyházi Törvényszék Sajtóosztály