A HIPA vendége volt dr. Handó Tünde

2014. november 5-én délelőtt a HIPA (Hungarian International Press Association – a Magyarországon élő külföldi tudósítók egyesülete) vendége volt az Országos Bírósági Hivatal elnöke, dr. Handó Tünde.
 
A HIPA olyan külföldi tudósítókból álló egyesület, amelynek tagja magyarországi beszámolókkal látják el a világsajtót. Az egyesület nyitott továbbá a nagykövetségek sajtómunkatársai számára is, akik úgynevezett pártoló tagként vesznek részt a rendezvényeken.
 
A megjelent újságíróknak és pártolóknak az OBH elnöke a magyar igazságügyi modellváltásról, az igazságszolgáltatási rendszerről, valamint az OBH által 2,5 év alatt elért eredményekről tartott bemutatót. Bemutatta a magyar bírósági szervezetet, amelynek 11 ezer tagja van, és amelyhez évente közel 1,8 millió ügy érkezik. Külön kiemelte az OBH által kezelt országos programokat, mint amilyen a Nyitott Bíróság programsorozat, amelynek évente több mint 30 ezer látogatója van, vagy a gyermekmeghallgató szobák kialakítása vagy a tanúvédelem fejlesztése.
 
 
A rendezvény moderátora a HIPA elnöke, Runa Hellinga, norvég újságírónő volt.