Ifjúsági Klub rendezvénysorozatának lett része a „Nyitott bíróság” program Tatán

A Tata Város Önkormányzatának Ifjúsági Klubja által 2015. június 01. napjára szervezett eseményre Tata Város Polgármestere meghívta a „Nyitott bíróság” programot, melynek résztvevő előadói dr. Gáll Attila Gábor, a Tatabányai Járásbíróság elnöke, Dr. Hamvas Ákos csoportvezető bíró és dr. Berthold György bíró volt. Az előadáson bemutatásra került a magyar bírósági szervezetrendszer és annak működése, a polgári és büntető eljárások, valamint a büntető anyagi jogi szabályok.

A rendezvény, a magas számú érdeklődés miatt, a tatai Református Plébánia rendezvénytermében került megtartásra. Az esemény nyitánya Tata Város Polgármesterének a beszédével kezdődött, majd ezt követték a „Nyitott bíróság” program előadásai, amelyen a tatai Kőkúti Általános Iskola hetedik és nyolcadik osztályos tanulói vettek részt, összesen 87-en.

Az Alpolgármester Asszony tájékoztatása szerint ez az előadás egy rendezvénysorozat első állomása, amelynek következő lépése, hogy a tatai középiskolásokat is bevonja a rendezvénysorozatba – egyéb programok mellett – az Ifjúsági Klub, továbbá számítanak a „Nyitott bíróság” program keretében előadásokat tartó bírákra is, akik örömmel vesznek részt a kezdeményezésben, ezzel folytatva a rendezvénysorozat.

Tatabánya, 2015. június 2.