Igazságügyi alkalmazotti értekezlet a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon

Dr. Takács József, a Győri Törvényszék elnöke és dr. Varga András, a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnöke az igazságügyi alkalmazottak számára tartott értekezletet, amelyen a 2014. év eredményeit és a 2015. év terveit ismertette. 
 
A Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnöke első évértékelő értekezletén megköszönte valamennyi bírósági dolgozó munkáját, majd a 2014. évről az alábbiakat emelte ki. A munkaügy területén, ugyanakkor a korábbi évhez képest csaknem felével több, így jelentősen növekvő közigazgatási ügyszámról számolt be. Hangsúlyozta, hogy a bíróság azon ügyszakában, ahol az érkezések száma emelkedett, a befejezések száma is nőtt, a munka folyamatos. Az arányos ügyelosztás érdekében tett intézkedések közül kiemelte, hogy a munkaügyi bírák közigazgatási ügyeket is tárgyalnak, megvalósítva így az ügyszakok közötti átjárhatóságot és elősegítve a pertartam csökkenését. A bíróság elnöke fontosnak tartotta, hogy mindkét ügyszakot színvonalas ítélkezés jellemzi, a két éven túli ügyek száma pedig a két ügyszakot tekintve 2014. december 31-én 2,6 % volt, az ítélkezés időszerűsége javult. A 2015. évi célok közül kiemelt jelentőségűnek tartotta változatlanul az arányos ügyelosztást és a hosszú pertartamú ügyek további csökkenését. 
 
A Győri Törvényszék elnöke kiemelt jelentőségűnek tartotta az idei évben egy titkári álláshely létesítését a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon, amit elsősorban a jelentős számú menekültügy indokol.
 
A Győri Törvényszék elnöke által alapított elismerő oklevéllel köszönte meg a bíróság elnöke a munkát két igazságügyi alkalmazottnak. 10 éves szolgálati idejéért elismerő oklevélben részesült Furuglás Mónika, 20 éves szolgálati idejéért pedig elismerő oklevélben részesült Balazsicz Gabriella. 
 
Győr, 2015. április 27.