Innovatív a magyar bírósági képzési rendszer

A magyar bírósági képzési struktúra szemléletében nemcsak, hogy azonos a leginnovatívabb uniós tagállamokéval, de számos tekintetben előremutató és újszerű - derült ki az Európai Igazságügyi Képzési Hálózat (EJTN) Igazságügyi Képzési Módszerek témában szervezett képzésén. A másfél napos rendezvényt 2018. szeptember 12-13. között tartották a Magyar Igazságügyi Akadémián (MIA).
 
A „Tanítás és tanulás” szemináriumon 20 országból 32 résztvevő gyűlt össze, hogy megossza az igazságügyi képzések módszertanához kapcsolódó tapasztalatait és jó gyakorlatait. A másfél napos program fókuszában az interaktív, a résztvevők bevonására építő oktatási módszerek voltak a középpontban. Érdekes előadások mutattak rá a képzői szerep sokszínűségére és a tanulás-tanítás folyamatának kihívást jelentő aspektusaira.
 
 
A szakmai fórum maga is mintaként szolgált a legtöbb képzésszervező számára, az itt megismert, újdonságot jelentő technikákat is beépítik képzéseikbe a jövőben. A workshopokat képzett trénerek és szakértők moderálták, az ezek során szerzett élményeket a résztvevők közösen elemezték és dolgozták fel. 
 
A résztvevők kiemelkedőnek ítélték meg a MIA munkatársainak vendégszeretetét és azt a figyelmességet, amelyet itt tartózkodásuk során kaptak. Többen kiemelték, hogy a tartalmas szakmai program, a magas szintű vendéglátás és Budapest magával ragadó szépsége maradandó kellemes emlék lesz számukra, és arra ösztönzi őket, hogy mihamarabb visszatérjenek.