Interjúszituációk és sajtótájékoztató tartása: gyakorlati feladatok a sajtószóvivők és sajtótitkárok képzésén

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) kétnapos képzést tartott a sajtószóvivők és sajtótitkárok számára a Magyar Igazságügyi Akadémián. A szakmai tanácskozáson olyan neves szakemberek tartottak előadást, mint Endrei Judit televíziós műsorvezető, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője és Faragó Dániel, a TEDx trénere. 
 
A bírósági sajtószóvivők és sajtótitkárok képzését Handó Tünde, az OBH elnöke nyitotta meg. Elmondta, hogy a szervezet belső és külső kommunikációt is folytat, egyrészt a bírák, igazságügyi alkalmazottak, másrészt az ügyfelek, nyilvánosság irányába. Nagyon fontos, hogy mindkét területen érthetően, átláthatóan, közérthetően kommunikáljon a bíróság. 
 
A tanácskozás első napján Liebmann Katalin, az Echo TV műsorvezetője, Lacfi Ágnes stílustanácsadó és Faragó Dániel TEDx tréner tartott előadást. A résztvevők tájékoztatást kaphattak a televíziós szereplés lehetőségeiről, a jogi szövegek közérthető megfogalmazásának módjairól, valamint arról, milyen öltözékben érdemes nyilatkozatot adni kamera előtt. Az eseményen Nyiri Beáta, az Egri Törvényszék elnöke kerekasztal beszélgetést tartott a sajtótájékoztató megszervezésének módjairól. Remes Gábor, az OBH Kommunikációs és Nemzetközi Kapcsolatok Főosztályának vezetője, valamint Dédesi Laura osztályvezető pedig bemutatta a kommunikációs osztály munkáját. 
 
A képzés második napján Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője tartott előadást arról, hogyan lehet a szervezet fő üzeneteit megfogalmazni röviden, tömören, úgy, hogy az közérthetően eljusson a társadalom számára. Beszámolt továbbá a mentőszolgálat, új, web2-es, közösségi médiában megjelenő kampányairól is. Ezt követően a résztvevők három különböző workshop keretében interjúszituációkban is kipróbálhatták magukat. A nyilatkozatokról a helyszínen készített felvételeket Endrei Judit műsorvezető elemezte. 
 
 
Budapest, 2016. november 4.