Ismét Wekerle Napok Kispesten

 
2016. szeptember 16-18. között került megrendezésre a XIX. kerületben a XXV. Wekerle Napok, melyen bíróságunk harmadízben vett részt. 
 
17-én és 18-án bíróságunk dolgozói fogadták sátrukban Kispest apraját és nagyját. Az idén teljesen új állampolgári és jogi tesztekkel vártuk az érdeklődőket, életkorukhoz, érdeklődésükhöz igazítottan. Az idén is üzemelt a gyerekkuckó, ahol gyönyörű rajzok születtek, de az alsó tagozatosok már játékos feladatokkal is tesztelték „jogi és állampolgári tudásukat”. A rendezvényt közösen tartottuk a BRFK XIX. Kerületi Rendőrkapitánysággal, ahol nagy siker volt a kék rendőrsapka hajtogatás, illetve a rendőrautó, a részeg szemüveg, a bilincs és a legnagyobb sláger a tenyérnyomat vétele volt.
 
 
A vasárnapi családi vetélkedőn a bíróság és a rendőrség külön-külön állomásként játékos feladatok megoldása ellenében igazolta az akadály leküzdését. A korábbi évekhez hasonlóan ismét igen sokat látogatták meg a bíróságot. A vendégkönyvet több, mint kétszázan írták alá és kifejezték elismerésüket, köszönetüket az ott végzett tevékenységünkért. 
 
Néhány bejegyzés:
„Nagyon jó volt a teszt! (Legközelebb a haladót töltöm ki.)”
„Fontosnak tartom a bíróságot és az ügyvéd, rendőr munkáját.”
„Nagyon kedves csapat! Érdekes kérdések, elgondolkodtató válaszok. A végén tisztázás, jó hangulat, köszönjük!”
„Tisztelt Bíróság! Nagy örömmel láttam, hogy az igazságszolgáltatás a Wekerle Napokon is működik. Tisztelettel: K.I. ügyvéd”
„Köszönjük szépen! Egy esés után ez a program nyugtatta meg a két éves Donátot, és büszkén nézegeti a színes rendőr bácsit.”
 
A program iránt a bíróság dolgozói is aktívan érdeklődtek, mivel fél-fél napi bontásban összesen 25 bírósági dolgozó bonyolította le a rendezvényt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Budapest, 2016. szeptember 26.