"Ítélet Magyarországon"a Nyitott Bíróságok program keretében

2014. november 21-én a Nyitott Bíróságok program keretében, a programban résztvevő középiskolák diákjai Pécsett, az Apolló moziban megtekinthették Hajdú Eszter "Ítélet Magyarországon" című dokumentumfilmjét, amely a roma sorozatgyilkosságok 167 tárgyalásai napját dokumentálta.
 
A film forgatása 2011-ben kezdődött és 2013. augusztus 6-án, az ítélet kihirdetésével ért véget, a rendező stábja ezzel egyedülálló dokumentumfilmet készített, melyet 28 országban mutattak be és tíz nemzetközi díjjal jutalmazták különböző filmfesztiválokon.
 
A vetítésen részt vett Hajdú Eszter filmrendező, Mester Sándor producer és dr. Csonka Árpád az áldozati oldalt képviselő ügyvéd is. Az érdeklődők, a rendezőnek és a sértetti képviselőnek a vetítést követően a filmmel kapcsolatban kérdéseket tehettek fel kötetlen beszélgetés keretében.
 
 
A programra előzetesen 260 diák jelentkezett, azonban a mozi befogadóképességére  figyelemmel, körülbelül 150 fő vehetett részt a vetítésen.
 
A program során dr. Sebestyén Ágnes a Pécsi Törvényszék sajtószóvivője a Pannon Televíziónak és Kossuth Rádiónak nyilatkozott a Nyitott Bíróságok programsorozattal kapcsolatban.
 
Pécs, 2014. november 24.