Jogászegyleti rendezvény a Szombathelyi Törvényszéken az új Büntető Törvénykönyvről

2013. május 27-én közös rendezvényt tartott a Magyar Jogászegylet Vas Megyei Szervezete és a Szombathelyi Törvényszék a 2013. július 1. napján hatályba lépő új Büntető Törvénykönyvről.

A rendezvényen elsősorban a büntető ügyekkel foglalkozó jogászegyleti tagok (ügyvédek, jogtanácsosok, bírák, titkárok, fogalmazók) vettek részt.

Dr. Rácz József, a Szombathelyi Törvényszék Büntető Kollégiumának vezetője az érdeklődők előtt részletesen ismertette az új büntető kódex általános és különös részi rendelkezéseit, kitérve többek között a szankciórendszer változásaira, az új illetve megújuló törvényi tényállásokra.

A kollégium vezetője rövid tájékoztatót tartott továbbá a 2012. április 15-én hatályba lépett új Szabálysértési törvényről, illetve annak a közeljövőben várható módosításáról is.

Hasonló jellegű rendezvényre kerül sor 2013. június 7-én a Vas Megyei Ügyvédi Kamara szervezésében, ahol a büntető kollégium vezetője az új büntető kódexnek elsősorban az ügyvédeket érintő változásait fogja elemezni.

Szombathely, 2013. május 27.