„Jót s jól! Ebben áll a nagy titok.” - Bírósági adomány a rászorulóknak

31 nehéz sorsú, iskolás gyermekeket nevelő zalai család és egy erdélyi magyar iskola diákjai jutnak számítástechnikai eszközökhöz a Zalaegerszegi Törvényszék adománya révén. 
 
A Zalaegerszegi Törvényszék vezetői és dolgozói úgy vélik: Elengedhetetlen, hogy a társadalmi felelősségvállalás a szervezeti kultúra része legyen. Ennek jegyében indult meg a törvényszéken a „Peren kívül” - Társadalmi felelősségvállalás program, amelynek részeként 2015-2016 években a Zala Megyei Integrált Szociális Intézmény Fogyatékosok Otthonának ruhaneműt, készségfejlesztőket, játékokat gyűjtöttek a dolgozók, s adományoztak íróasztalokat, valamint a nyár derekán kerti bútorokat. 2016 májusában pedig a bírákból és alkalmazottakból álló csapat részt vett a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány által szervezett „Futás a koraszülöttekért”  futóversenyen. 
 
Mindezek mellett ezúttal a Zalaegerszegi Törvényszék a korszerűsítés miatt lecserélt, de még jól használható számítástechnikai eszközöket ajánlott fel a rászorulóknak. Ily módon – egy helyi karitászcsoport közvetítésével - 25 egérrel, klaviatúrával felszerelt számítógép, 21 monitor, és 18 nyomtató, valamint a hozzá kapcsolódó kábelek kerülnek 31 olyan nehéz sorsú családhoz, akiknek iskoláskorú gyermekei ezeket az eszközöket eddig nélkülözték.
 
A következő hetekben pedig Zalaegerszeg Megye Jogú Város közvetítése segítségével a Zalaegerszeg testvértelepülésén, a romániai Baróton működő Gaál Mózes Általános Iskola jut 19 darab számítógéphez, illetve monitorhoz az adományozás révén. 
 
Zalaegerszeg, 2016. november 18.