Jövő tavasszal új épületbe költözhet a Ráckevei Járásbíróság

Együttműködési megállapodást írt alá 2017. június 8-án, a Ráckevei Járásbíróságon az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke és Ráckeve Város Önkormányzatának polgármestere. A megállapodás értelmében a Ráckevei Járásbíróság jövő tavasszal új épületbe költözhet.
 
A Ráckevei Járásbíróságnak jelenleg otthont adó épület igen rossz állapotban van. A bíróság méltó elhelyezése a ma aláírt megállapodás szerint egy új, mintegy 440 négyzetméter alapterületű épületben valósulhat meg. A beruházáshoz szükséges forrást egy 2016. decemberi kormányhatározat biztosítja Ráckeve Város Önkormányzata számára. A lebonyolítást - a tervezéstől a kivitelezésig - az önkormányzat végzi, az elkészült új épületet pedig térítésmentesen adja majd a Budapest Környéki Törvényszék vagyonkezelésébe. Addig pedig a jelenlegi ingatlan ingyenes használatát biztosítja. 
 
A megállapodás ünnepélyes aláírásán dr. Handó Tünde, az OBH elnöke elmondta: a bíróság egyfajta kulturális központ, a város centrumaként kiemelkedő jelentőséggel bír, ezért is üdvözlendő az új épület megépítése. Köszönetet mondott Szadai Józsefnek, Ráckeve város polgármesterének, valamint Páncél Károly országgyűlési képviselőnek a fejlesztés érdekében tett hatékony közreműködésükért.
 
A Ráckevei Járásbíróság – a Szigetszentmiklósi Járásbíróság megalakulása után is – önálló bíróságként működik, de kisebb illetékességi területtel folytatja munkáját.
 
A Szigetszentmiklósi Járásbíróság átadásáról készült híradásunk itt elérhető.